Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Rajčata jsou úplně pitomá zelenina

24. 06. 2010 20:35:00
Zná někdo z vás přijatelný způsob, jak sníst rajské jablíčko bezpečným způsobem? Tím myslím nepokecat sebe a všechno kolem....

Bezproblémová konzumace obyčejného čerstvého rajčete je proveditelná asi jen ve vaně. Aspoň pro mne. Ať se snažím postupovat sebevíc opatrně, s rozvahou, promyšleně, stejně v průměru tak každé desáté kousnutí končí tím, že mám rajčatovou šťávu na tričku (kalhotách, v rukávu, na stole, klávesnici, monitoru, brýlích ... záleží jen na úhlu, který zákeřné rajče zvolí k explozi).

Jasně, existuje varianta rajče nakrájet. Jenže tím se jen malinko zredukuje rozsah pokecání na prostor směrem dolů. Protože zralé rajče se krájením rozpadne na prvočinitele v převážně tekutém stavu. A nezralé, co drží úhledně pohromadě, to zase není k jídlu. Takže mi vychází, že jediné trochu rozumné skupenství rajčat, je kečup. Ale ten se zase blbě přikusuje k chlebu.

Přijatelné řešení je jíst jen cherry rajčátka jako jednohubky.

Stejně nemožnou vlastnost mají i koblihy. Technologie okusování ze strany marmeládového otvoru obvykle selhává po stejném počtu kousnutí. A marmeláda má srovnatelný dostřel, jako rajčatová šťáva. Jediný rozdíl proti rajčeti je v tom, že z koblihy se salát dělá špatně. Na druhou stranu – koblihový kečup je zajímavá myšlenka.

Neprodávají někde cherry koblihy?

No jo, příště si dám ke svačině kedlubnu.

Autor: Božena Klingerová | čtvrtek 24.6.2010 20:35 | karma článku: 17.22 | přečteno: 2821x

Další články blogera

Božena Klingerová

Změna času? pěkná p... hloupost

Mně osobně je změna času šumák, ať vstanu kdy chci, probouzím se stejně až kolem deváté...

27.3.2015 v 22:42 | Karma článku: 27.87 | Přečteno: 911 | Diskuse

Další články z rubriky Ostatní

Karel Boháček

Názory muže za zenitem – 2. Jak často si chlapi navzájem poměřují penisy?

Odpověď na tuhle otázku je opět poměrně jednoduchá, i když nutno přiznat, že přímočarost dotazu je zdánlivě zavádějící.

20.9.2017 v 8:08 | Karma článku: 9.17 | Přečteno: 311 | Diskuse

Jana Slaninová

Tak trošku o jménech, datech a náhodách

Inspirováno diskuzí pod blogem kolegy Davida Vlka. Člověk by řekl, že jsou věci v životě náhodné, jiní tvrdí, že plánované. Každopádně jsou někdy hodně zajímavé.

19.9.2017 v 21:12 | Karma článku: 14.43 | Přečteno: 456 | Diskuse

Libuse Palkova

Jak dlouho večeříte?

Zatímco u nás je umění žít, jehož součástí je požitek z jídla a posezení u stolu s přáteli, trochu zdiskreditované, středomořské národy jsou v něm naopak mistři.

19.9.2017 v 19:01 | Karma článku: 17.19 | Přečteno: 465 | Diskuse

Karel Trčálek

Uber nebo smrt!

Komu by se chtělo chodit všude pěšky? Párkrát ťuknete do mobilu, ani nepotřebujete hotovost (však už ji nám taky brzy zruší) a už se vezete. Kdepak, pokrok nikdo nezastaví!

19.9.2017 v 17:40 | Karma článku: 7.88 | Přečteno: 339 | Diskuse

Milan Šupa

Holá pravda o válečných štváčích! Netušíte, kdo všechno mezi ně patří

Když se v naší současnosti zcela vážně hovoří o válce mocností a když se na ni intenzivně připravuje, o čem to svědčí?

19.9.2017 v 15:15 | Karma článku: 16.60 | Přečteno: 827 | Diskuse
Počet článků 54 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 3355

Jen si občas nemám s kým povídat....

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

více


Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.