Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Briar28

2. 9. 2011 13:19
letiště

letiště v Manchesteru znám moc dobře a vyznate se tam v halách je trochu problém.. živě jsem si představoval kudy přesně jste šla a jak jsem se tam stejným způsobem motal já :-D.. díky za nostalgickou vzpomínku :)

0 0
možnosti

shr3k

2. 9. 2011 10:18
Z vlastní zkušenosti vím

že v UK jsou zácpy velmi mírné. Problémy nejsou ani tak na dálnicích, jako spíš na normálních silnicích, tam, kde nejsou řízené kruháče a lidi zrovna jedou na/z víkendu, nebo v přímoří na/z pláží. Rozhodně nečekejte ale megastau, jako bývají v německém Porůří, kolem Bruselu, nebo v Paříži. Londýn má myslím proti tomu nadprůměrně kapacitní obchvaty.

0 0
možnosti

dr. Tereskin

2. 9. 2011 9:55
3 roky v UK

zhruba 12 tisíc kilometrů ročně, zácpy minimálně, hustý provoz ano, ale vyloženě zastavená dálnice jen při nehodě. Dálnice obecně kvalitní povrch, víceproudé (3 a více podle hustoty provozu v místě). Řidiči celkem ohleduplní, ale na druhou stranu kašlou na blinkry, sem tam si na kruháčích dělají co chtějí. Kruhové objezdy mnohem lépe řešené než u nás a provoz na nich je většinou jak balet. Angličani jsou disciplinovaní, až moc, například při zúžení do jednoho pruhu jedou tím přetrvávajícím již od první značky a pruh co bude ukončen zeje prázdnotou (přiznám se, sem tam se po česku řadím až na konci, přeci jen nás zipování učí). Policajty jsem viděl měřit rychlost jednou, dálniční hlídky na vyvýšených místech jen tak pokukují a rozumné překročení rychlosti je nechává chladnýmy. Provoz mě přijde bezpečnější, plynulejší, klidnější a přitom svižnější než v ČR.

PS. článek o ničem.

0 0
možnosti

Paa1

1. 9. 2011 20:52
Hodně zbytečný text

Jeden z nejzbytečnějších textů poslední doby. a) Takováhle zácpa na dálnici výjimečná, není nutno na anglické dálnice plivat. b) Letenka se dá pořídit třikrát levněji. c) Jízdenky jistějším vlakem mezi anglickými městy přes internet mimo špičku velmi levné. d) správně se píše "kdo s koho", tedy s předložkou "s"

2 0
možnosti

Míra4.1

1. 9. 2011 20:41
Panebože, tolik slov o ničem!

Najděte si nějakou podobně postiženou na to povídání a nezamořujte veřejný prostor! A iDnes to ještě vtipně dá do výběru...Rv;-€

0 0
možnosti

iRI2

1. 9. 2011 20:01
ehm

Zdravím, do UK jezdím rád. Poprvé je to trochu nezvyk, ale zakrátko pohoda. Zácpy spíše vyjímečné, řidiči ohleduplní. Kéž by tomu tak bylo u nás.

0 0
možnosti

ve_____ad

1. 9. 2011 19:30
jak napsal kolega pode mnou,svetaznaly cechacek .....

Autorka asi neumi hledat letenky...prej 20.000,- daji se tam sehnat primy lety za 2-3 tisice kc uplne v pohode v lete ;-D

1 0
možnosti

Klingerová

1. 9. 2011 19:58
Re: jak napsal kolega pode mnou,svetaznaly cechacek .....

Jo? ráda si nechám poradit, co letí o prázdninách do Birminghamu za 3 tisíce a z Prahy přímo. Díky předem :-)

0 0
možnosti

Baby_Blues

1. 9. 2011 19:24
No jo,

sveta znaly cechacek si podle jedne zkusenosti velmi rychle dela obrazek o celkove situaci dalnic v cele anglii. uznavam ze blba zkusenost, nastve to, prekazi to plany, ale s celkovym obrazkem o dopravni situaci v anglii to nema nic spolecneho.

To nejvetsi parkoviste je M25 okolo nekolikamilionoveho Londyna, kam se hrabou cesi, nemame ani tretinu dalnic jako v UK. naopak dalnice v anglii jsou jedno z nejpohodovejsiho cestovani v evrope. kdyz se neco stane, v 99% je projizdny alespon jeden pruh, zatimco policie a hasici odstranuji havarii na odstavni pruh. zacpy? az nas bude tolik milionu kolik je jich, az nas tolik bude mit auto kolik jich, tak se nam taky bude mluvit jinak.

Mimochodem, v kolik ste jela? kdyz zrovna vsichni jeli domu z prace? nebo v ranni spicce? nebo se v NEC v Birminghamu konala nejaka vystava? coste cekala? ze vsichni budou doma?

Ach joRv

0 0
možnosti

Míra4.1

1. 9. 2011 20:42
Re: No jo,

R^

0 0
možnosti

petrhajek.bigbloger.lidovky.cz

1. 9. 2011 19:10
švagr, co tam dlouho bydlel,

jendou prohlásil, že nějaká dálnice (a tuším, že zrovna M6) je největší parkoviště na světě :-).

Ale zas ten přístup lidí je tam dost jiný...

0 0
možnosti

quido

1. 9. 2011 23:39
Re: švagr, co tam dlouho bydlel,

"nejdražší parkoviště na světě" je M25, zvláště pak v oblasti, kde míjí Heathrow ...  M5 směrem na Bristol bývá docela plná taky, ale dá se to.... bydlel jsem 5 let v Coventry a jezdil po celé UK (a nejen po ní) a to že paní měla smůlu na M6 ... bývá problematický obchvat Birminghamu po severní straně, ale ten se dá velmi lehce objet po M6 toll (jeden z mála placených úseků dálnic v UK...prostě "blbá trefa" ...

0 0
možnosti

femmefatalegia

1. 9. 2011 18:38
Asi shoda blbých náhod...

... ale musíte uznat, že povrch cesty mají lepší jak ČR ;-D;-D

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS